Frank Ocean overrasker med nyt Beats 1-radioprogram – hør ham interviewe Jay Z om moderne radios irrelevans

Frank Ocean overrasker med nyt Beats 1-radioprogram – hør ham interviewe Jay Z om moderne radios irrelevans

I går var det Frank Oceans nye samarbejde med Calvin Harris og Migo, som stjal opmærksomheden, men om aftenen debuterede den reserverede r’n’b-stjerne ud af det blå som radiovært for sit helt eget program hos Apple Music’ Beats 1.

‘blonded RADIO’ blev annonceret via et tweet, og den to timer lange premiereepisode tager sig mest ud som en playliste, der strækker sig over alskens ørehængere inden for pop, r’n’b, hiphop og alternativ rock (!). Tilsyneladende er Frank Ocean ikke selv til stede i studiet, men episoden inkluderer et klip, hvor han interviewer kollegaen Jay Z om moderne radios tilstand. Og den er i en sørgelig forfatning, mener Jay Z:

»Det er ret meget en reklameplatform. Hvis du tager de her popstationer, de når ud til 18-34-årige unge hvide kvinder. Så de spiller musik baseret på den smag. Og så tager de de her tal med til reklamebureauer, og folk betaler et beløb baseret på det publikum, radiostationen har. Så de her steder er ikke engang baseret på musik«.

Jay Z fortæller, at han er fortaler for mere progressive radiomedier, der imødekommer den moderne lytters pluralistiske musikforbrug:

»Jeg tror, at med al teknologien, og hvor vi er i dag, er det afgjort en bedre måde at få musik ud på (…) I gamle dage var der hiphop-klubber. Sådan, specifikke hiphop-klubber. Nu er alle klubber en hiphop-klub. Alle klubber er en musikklub. Hvis du går derind, kan du både høre EDM, hiphop, du kan høre soul, du vil uden tvivl høre Poison klokken 2-3 om morgenen«.

‘blonded RADIO’ er højst sandsynligt ment som et sådant progressivt fremstød. Du kan lytte med HER – interviewet med Jay Z starter efter cirka 1 time og 3 minutter. Det vides ikke, om ‘blonded RADIO’ bliver et tilbagevendende program.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.