»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Hvad har vi gjort for at fortjene Coldplays nye single med The Chainsmokers?

Hvad har vi gjort for at fortjene Coldplays nye single med The Chainsmokers?
Coldplay har blandet blod med djævelen: Den amerikanske duo The Chainsmokers. Men burde det overhovedet komme som en overraskelse?
Hvad har vi gjort for at fortjene Coldplays nye single med The Chainsmokers?
Christian Wolkoff

Musikredaktør hos Soundvenue

KOMMENTAR Der hænger stadig en ‘Parachutes’-plakat nede i kælderen på mit gamle værelse hos mine forældre. I’ve been there… Skrålet med på ‘Yellow’, skamhørt ‘The Scientist’, hoppet rundt til ‘Paradise’.

Men helt ærligt: Hvad skete der lige for Coldplay?

Det er som om, at Chris Martin lidt a la Obelix faldt i en kæmpe gryde af konfetti og dårlig house og gjorde Coldplay til et band, der lyder som en dårlig partyband-udgave af Coldplay.

Ja, ‘Parachutes’ er 17 år gammelt (‘Rush of Blood’, ‘Viva la Vida’ og ‘Mylo Xyloto’ var dog også gode), og måske det bare er mit tidligere forhold til bandet, som har resulteret i denne nutidige afmagt fremfor bare at være ligeglad – det ville jo trods alt være det letteste.

Det alt for sukkersøde ‘A Head Full of Dreams’ var godt nok produceret i samarbejde med den norske (og ret så ferme) pop-producerduo Stargate, så på den måde burde det ikke overraske det store, at Coldplay nu har udgivet en single med den amerikanske duo The Chainsmokers, hvis überbanale EDM-light for mit vedkommende er et af tidens største mysterier.

Hvordan er det blevet populært? Er der virkelig mange college-studerende, der ikke kan finde andet at lytte til, når de cruiser ned af vestkysten? Hvordan får muzak (til unge!) over en milliard afspilninger på Youtube – på ét nummer?

Annonce

Det er ikke fordi, at samarbejdet ‘Something Just Like This’ er decideret rædderligt – det lyder præcis, som man kunne forvente: Komplet ligegyldigt. Og det sørgelige er nærmere, hvordan Coldplay er kommet til et sted, hvor et samarbejde med The Chainsmokers virker som et helt naturligt match.

Okay: I min optik har Coldplay ikke udgivet noget tilnærmelsesvis godkendt siden 2011, men som gammel fan er der alligevel noget nedtrykkende over, at gamle idoler falder dybere, end man havde håbet på.

‘Something Just Like This’ er tekster om Batman og Superman (og kærlighed!), Martins ‘do-do-do’ over ømme tangenter, stortrommens pulserende opbygning, fjerne backingvokaler og så The Chainsmokers’ briselette synths, som umiddelbart lyder ret meget som dem i deres gigantiske hit ‘Closer’. Det er ligeså kønsløst som samarbejdets nylige optræden til Brit Awards. Mere konfetti! Flere farver! Mere drop!

Så hvad har vi gjort for at fortjene det her?

Min kardinalsynd er, at jeg er blevet en af dem, der ‘bedre kunne lide det gamle’ – sådan nogle plejer ellers at være så irriterende… Oh well. Men sådan er der nok mange, der har det med Coldplay i dag. Tror jeg. Omvendt er der nok også mange, der ikke har det ligesom mig.

Til gengæld tror jeg, at der er rigtig mange, der i dag er pisse ligeglade med Coldplay – hvilket fra et bands synspunkt er det værste, lyttere kan være.

Men sådan går det, når man udsender noget som ‘Something Just Like This’.

Læs også: Brit Awards: Se Chris Martins rørende George Michael-hyldest med ‘A Different Corner’