Top Tracks: Her er ugens 11 bedste nye sange

Top Tracks: Her er ugens 11 bedste nye sange
Lorde.
Foto: Kevin Winter/Getty Images.
Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. Taylor Bennett feat. Chance The Rapper & Jeremih ‘Grown Up Fairy Tales’

Taylor Bennett følger i storebror Chance the Rappers fodspor og har i denne uge udgivet sit andet album ‘Restoration of An American Idol‘. Det er sammensat af humørfyldte såvel som eftertænksomme numre fra den unge rapper, der har oplevet stor personlig udvikling siden sin debut i 2015. ‘Grown Up Fairy Tales’ er nummeret, hvor Bennetts talent får lov at skinne i sikker soulet forening med brormand.


2. Alayna ‘Falling Autumn’

Newzealandske Alayna har i denne uge serveret denne fløjsbløde sag for os, og det må siges at være overordentligt behageligt at lytte til. Med producer Astronomyy på sidelinjen har de skabt et track, der er rigt på glimrende musikalske popgreb og masser af fornemmelse for dynamik.


3. Courtship ‘ Sail Away’

‘Sail Away’ er amerikanske Courtships seneste musikalske bidrag, der på én gang er et opløftende popnummer og samtidig efterlader dig i en drømmende døs. Det er tredje single fra den Los Angeles-baserede duo, hvis kreationer emmer af solrige timer og salt havluft.


Annonce

4. Lorde ‘Green Light’

Lorde er tilbage. Efter et hav af lokkende tweets og mystiske hints er hun endelig klar til at præsentere sin første single siden debutalbummet ‘Pure Heroine’ (2013). ‘Green Light’ er udkommet med en tilhørende video og er fuld af dansefordrende beats og velkendt Lorde-karisma. Det er første smagsprøve på et nyt album, ‘Melodrama’, der kommer til sommer.


5. Gents ’Brother’

Mens vi venter på debutalbummet ‘About Time’, har Gents serveret denne snack-single med nye fleksible 80’er-synths til at holde os kørende. Du kan derfor regne med tilstedeværelsen af trommemaskinen og det umiskendelige keyboard, mens Niels Fejrskov Juhl fejer dig bagover med sin altomfavnende baritonvokal. ‘About Time’ udkommer 7. april, og Gents giver koncert i Pumpehuset 5. maj.


6. Céci ’Detox’

Dette electro-fyldte og hypnotiserende popnummer kommer fra danske Céci, som i øjeblikket tager sine første skridt i karrieren. Hun er bosat i London, og hendes dragende vokalbrug vækker mindelser til britiske kunstnere som FKA Twigs, hvilket Céci behersker ganske overbevisende her. ‘Detox’ er søstersingle til nummeret ‘Insideout’, og som det fremgår af parenteserne på videoerne, kan vi formentlig vente os minimum to numre mere.


Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay

7. Jeppe Kjellberg ‘One Day’

Jeppe Kjellberg er kendt som guitarist og sanger i WhoMadeWho, men har netop lanceret sit første soloudspil. Han leverer en dyb og introvert lyd, mens videoen er en foruroligende historie om et trip, der får alle paranoiaens effekter til følge – den er i øvrigt instrueret af den italienske gyserfilms-ekspert Marco Carcioppo. Kjellberg er klar med eget album ‘Circles’ den 5. maj.


8. Vida Sophia ‘Nothing Can Stand In Your Way’

Bag kunstnernavnet Vida Sophia står dansk-israeliske Nathalia Sophia Barat, som efter en debut-ep – ‘Soundtrack’ (2016) – er klar med en ny single. ‘Noting Can Stand In Your Way’ er lækker electropop med skarpe guitarriffs og Sophias majestætiske vokal.


9. Emil Stabil ‘Over alt’

Sig hvad du vil om Emil Stabils lyrik – det er, hvad det er… – men vi er nødt til at overgive os beatet på ‘Over alt’ med fløjtesamples og syge steel drums.


10. Dolce ‘Vänder Vrider’

Dolce er en svensk duo, der med ‘Vänder Vrider’ serverer elegante arrangementer til forsanger Anna Levanders mørke, afrundede stemme. Ganske ubesværet formår de endda at kombinere deres nærmest slackerlignende popattitude med noget så flamboyant som en saxsolo. Og det fungerer. Deres debutalbum ‘Av Liv och Grönska’ udkommer til april.


11. Blikfang ‘Os to’

Det danske kollektiv Citadel har netop udsendt deres nye mixtape ‘Opståen’, der byder på solo- og fællestracks fra foretagendets fire artister. Vores umiddelbare favorit må dog være Blikfangs bittersøde rapnummer ‘Os to’, der starter 16:04 inde. Duoen er allerede i næste uge klar med deres debutalbum, som fejres med en release på Bakken den 11. marts.

Læs også: Seks helt nye album du skal høre i denne uge

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Annonce
Advertisement