»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

#meNOmore: 200 australske, kvindelige musikere underskriver brev mod sexisme i musikindustrien

#meNOmore: 200 australske, kvindelige musikere underskriver brev mod sexisme i musikindustrien
Courtney Barnett på Roskilde Festival, 2016.
Foto: Peter Witt/Soundvenue.

»Sammen giver vi en stemme til problemerne og forlanger nultolerance over for seksuelle krænkelser, vold, objektificering og sexistisk opførsel. Seksuelle krænkelser hører ingen steder hjemme i vores arbejde og i vores industri. Forandring starter i dag«.

Sådan lyder det i et åbent brev med titlen #meNOmore: An Open Letter to the Australian Music Industry, som er underskrevet af knap 200 australske kvinder med tilknytning til musikbranchen – heriblandt Courtney Barnett, The Veronicas, Sarah Blasko og mange flere.

I november skrev svenske kvindelige musikere et lignende brev, der fortalte en skræmmende lang række kvinders oplevelser med sexisme i musikindustrien.

Australierne har i #meNOmore-brevet samlet historier fra forskellige kvinder, der fortæller, om hvordan de er blevet udsat for seksuelle trusler, krav og lignende.

»Vi har alle vores egne historier, eller kender nogen, der har. Vi er ikke klynkere eller vibe-killers. Vi er passionerede mennesker, der har dedikeret vores liv til musik. På trods af utallige tilfælde af diskrimination, chikane, vold og en generel sexistisk jargon har vi bidt tænderne sammen og fortsat med vores arbejde. Men i dag siger vi no more«, står der i brevet.

Læs det fulde brev HER.