Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – ‘Red Dead Redemption’-soul og Billie Eilishs nytænkende pop

Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – ‘Red Dead Redemption’-soul og Billie Eilishs nytænkende pop
Billie Eilish.
Vi har håndplukket de bedste nye sange fra ugens løb.

1. Billie Eilish ‘When I Was Older’

Det unge pophåb er blevet inspireret af intet ringere end Alfonso Cuaróns mesterlige ‘Roma’, og resultatet er et dystert, men også virkelig interessant nummer, der skipper, hakker og buldrer.

2. Headie One feat. Dave ’18Hunna’

’18Hunna’ er Daves første samarbejde siden storhittet ’Funky Friday’ med Fredo, der gik nummer et i England i 2018. Ligesom på ’Funky Friday’ har stortalentet slået sig sammen med en af gadens vigtigste stemmer – i denne omgang Headie One, der ser ud til at blive en af de første kunstnere fra UK drill-miljøet, der slår bredt igennem. Resultatet er en lyrisk ambitiøs, minimal sang, hvor begge rappere viser, hvilken stil, der dominerer UK-scenen lige nu.

3. Sasami ‘Jealousy’

Sasami synger om jalousi, som var det en drøm, på førstesinglen fra solodebutalbummet, der udkommer 8. marts på Domino – og så er den ret fede video inspireret af en specifik scene fra børnefilmen ‘Matilda’ frar 1996.

4. Queen Key ’Ratchet’

Oof, den her bas er så beskidt, at man får lyst til at løbe ud og vaske ørerne. Queen Key har simpelthen taget de mest grumsede dele af Soundcloud-rappens punkbeats og forvandlet dem til en feststarter, der kun kan beskrives med netop det ord, som er sangens titel: Det her er fucking ’Ratchet’!

5. Lana Del Rey ’hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but i have it’

På trods af den rimelig lange (og ikke specielt mundrette) titel, er det her faktisk en af de mest simple og ligefremme Lana Del Rey-sange nogensinde. For den nye single, der oprindeligt skulle have heddet ’Sylvia Plath’, skærer alt uvæsentligt fra til fordel for en smuk, simpel klaverballade. Del Reys nye album ’Norman Fucking Rockwell’ er sat til at udkomme senere i år, og det skulle oven i købet være produceret af stjerneproduceren Jack Antonoff, der har produceret for navne som Taylor Swift, Lorde og St. Vincent.

Sponsoreret indhold
Hvordan blev »a fat boy from nowhere« en superstjerne?
Kom tæt på en af musikhistoriens største legender i det storslåede drama om Elton John. Læs fem gode grunde til at se ‘Rocketman’ her.
UIP

6. Lizzo ‘Juice’

Lizzo kan sagtens rappe, men det hun laver er sådan set mere poppet, end det er hiphoppet – som på den nye single ‘Juice’, der er dejligt Prince-funket og bare herligt underholdende.

7. Stella Donnelly ‘Old Man’

Stella Donnelly laver yderst behagelige indiepop-numre om nogle ret seriøse emner. Og mens ‘Old Man’, førstesinglen fra det kommende debutalbum ‘Beware of the Dogs’, er en fryd at lytte til, handler den i kølvandet på #Metoo-bevægelsen om de gamle mænd, som misbruger deres magt overfor unge piger. En syngende, fortjent lussing uddelt af det australske talent.

8. D’Angelo ’Unshaken’

D’Angelos første solosang siden den moderne klassiker ’Black Messiah’ fra 2014 er taget fra computerspillet ’Red Dead Redemption’, og det kan man faktisk godt høre. For spillets klassiske western-vibes har sneget sig ind på ’Unshaken’, der er en eftertænksom, tungsindet sang, der godt kunne soundtracke en cowboy, der rider mod solnedgangen. Uventet, og overraskende stærkt.

Hør sangen via Spotify HER.