Mø – med sårbarheden i spotlight

’Night Version’-koncertens bedste øjeblikke indtraf, når det skrabede arrangement tillod popstjernen at folde sin vokal ud i alle dens nuancer.
Mø – med sårbarheden i spotlight
Foto: Samy Khabthani

Forventningerne var til at tage og føle på, da de store højtalere i Koncertsalens huleagtige indre med stadig tiltagende styrke susede og skrattede i minutterne op til, at Møs spinkle og tilpas underdressed skikkelse indtog scenen.

Popstjernen har det seneste års tid slidt scenegulve ned over hele verden oven på udgivelsen af debutalbummet, ’No Mythologies to Follow’, men under titlen ’Night Version’ fokuserer en tre dages koncertrække sig om mere nedbarberede og akustiske versioner af de velkendte electropopsange.

’Bikini Daze’-balladen ’Freedom #1’ var i denne henseende en noget nær perfekt åbner med sine sørgmodige pianoakkorder og samplede korstemmer. Det skrabede arrangement tillod at folde sin stærke vokal ud i alle dens nuancer, og koncertens bedste øjeblikke indtraf, når hun fik plads og lov til netop det.

Ikke mindst under ’Never Wanna Know’, hvor de bombastiske trommer og kirkeklokkerne fra albumversionen blev erstattet af et puritansk klavertema, imens Møs vokal slog sprækker imod Koncertsalens polerede vægge. Mø demonstrerede her, hvordan hun mestrer at lade det fine og pigede gå hånd i hånd med det rå og smadrede, og hendes optræden var lige så kropslig som altid med bønfaldende fagter, desperate kast med hovedet og hyppige besøg blandt publikumsrækkerne.

Imidlertid svigtede Mø den akustiske programerklæring under store dele af koncerten, hvor lydbilledet blev pumpet op med både strygere og blæsere, imens guitar og trommer blev assisteret af drumpads og keyboards.

Det fungerede godt på ’Maiden’ – her fik hun assistance af When Saints Go Machines Nikolaj Vonsild, hvis karakteristisk androgyne røst gik flot i spænd med det helt friske arrangement, hvor den velkendte calypsoguitar spillede op imod en tung stortromme og dragende strygere. Men på hits som ’XXX 88’, ’Pilgrim’ og ’Don’t Wanna Dance’ tog den voluminøse opsætning overhånd på bekostning af vokalen, der næsten druknede i rabalderet, imens hun omsider fik rørt sine rastløse dansemuskler.

Mø beviste endnu en gang, at hun både mestrer det sårbare og det fandenivoldske, det hjerteskærende og det festlige. Men aftenens koncert indikerede også, at hun har karisma, talent og stemme nok til i fremtiden at se mere indad – uden nødvendigvis at blive mindre punk af den grund.

Læs også: Se billeder fra Møs ‘Night Versions’-koncert – og læs publikums ønsker til hendes musik i fremtiden

Læs også: Mø på vores liste over de bedste danske album i 2014

Koncert. DR Koncerthuset, Koncertsalen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af