Året ifølge Mikkel Boe Følsgaard: »Der er sgu mange, der skal lukke røven«

Året ifølge Mikkel Boe Følsgaard: »Der er sgu mange, der skal lukke røven«
Mikkel Boe Følsgaard i 'De standhaftige'

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag fortæller skuespiller Mikkel Boe Følsgaard om et travlt 2016, hvor han på biograflærredet har kunnet ses som kommunistisk skribent i Pernilla Augusts ’Den alvorsfulde leg’, frihedskæmper i Nicolo Donatos ’Fuglene over Sundet’ og såret soldat i Lisa Ohlins ’De Standhaftige’.

1. januar vender han tilbage som Emil i tredje sæson af DR’s ’Arvingerne’.

Hvad vil du især huske 2016 for?
»Et presset år. Vi startede på optagelsen til ’Arvingerne III’ i januar, hvilket var fedt, fordi jeg kom i gang med en rolle, jeg kender ud og ind. Så gik jeg direkte videre til at spille bokseren Jørgen Hansen i ’Den bedste mand’, som jeg optog hele sommerferien, og så tilbage til ’Arvingerne III’ igen i august og frem til nu. Non-stop, back-to-back-arbejdsår. Fuld af fede oplevelser, men også hårdt, fordi jeg har skullet træne op til at spille bokser«.

Hvis du skulle give én film eller serie fra i år videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»Umiddelbart ’Westworld’. Jeg ved, den bygger på en gammel film, som mange sikkert har set, men tanken omkring intelligent design og plusser og minusser ved det i en verden som ’Westworld’ er meget fascinerende. Klart den serie fra i år, jeg har været mest opslugt af«.

Hvad var årets største skuffelse?
»Altså… jeg har set nogle serier, hvor jeg ikke har været imponeret. Hvor man har forventninger til noget, og så lever det ikke op til dem. Jeg tror bare, vi skal lade den ligge ved det. Ellers bliver jeg nok uvenner med nogle!«.

Hvilken live-oplevelse husker du særligt?
»Jeg var inde og høre Ennio Morricone i Forum, og det var klart den største koncertoplevelse, jeg har haft i de sidste mange år. Det var meget rørende at se den gamle mand på 86 stå og dirigere sådan et kæmpe orkester og spille de gode gamle temaer fra mange af de film, jeg selv har dyrket«.

Hvad lå du færdig af grin over?
»Noget sjovt, jeg husker fra i år, var et moment, da jeg var inde og se ’Ødipus og Antigone’ på Det Kongelige Teater, hvor en af mine kollegaer Lila Nobel kommer ind og spiller en budbringer, der er ved at skide i bukserne af angst, fordi hun skal overbringe dårlige nyheder. Det, hun gjorde, var bare så fucking sjovt og genialt. En lille sketch i en dramaforestilling, der fungerede virkelig godt«.

Hvilken film eller serie fældede du en tåre til?
»Joachim Triers nyeste film ’Louder Than Bombs’. Den sorg, faren og hans to sønner deler, blev jeg ekstremt rørt over, og specielt den scene, hvor den yngste lillebror har fulgt klassens flotte pige, som han er sindssygt forelsket i, hjem, og hun tisser i en garage. Absurd og meget smukt«.

Hvilken person håber du, vi hører mindre til i 2017?
»Donald Trump. Der er sgu mange, der skal lukke røven, men han er i hvert fald en af dem«.

Hvornår var du mest ude og skide i 2016 (helst i overført betydning)?
»I sommer da jeg lavede boksefilm. Jeg stod i 45 graders varme i en kroatisk hal og skulle bokse mod den ene modstander efter den anden, og når man laver sådan noget, så får man jo rigtige slag indimellem. Så der var et par enkelte gang, hvor jeg måtte sige: ’jeg skal lige have noget luft!’«.

Hvem af karaktererne i ’Skam’ minder du mest om?
»Jeg har ikke set det endnu, men det skal jeg. Den står på to-do-listen. Men der er også noget i mig, der gør, at når noget bliver så hypet, så står jeg af. Faktisk har jeg også ventet lidt på, at den kom med danske undertekster. Så lad os tage det spørgsmål igen i 2017«.

Læs også: 60 sekunder: Alt hvad du skal vide om Mikkel Boe Følsgaard

Læs også: Alt om året der gik – kåringer, tilbageblik og interviews

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af