Idris Elba fortæller om sin lange vej til stjernestatus i ‘Saturday Night Live’-åbning

Søndag aften havde Idris Elba fornøjelsen af at være gæstevært på ‘Saturday Night Live’, og traditionen tro blev showet åbnet af en monolog fra hovedpersonen selv.

Elba benyttede sin taletid til at fortælle om dengang, han for omkring 20 år siden flyttede til New York for at forfølge sine skuespillerdrømme og tog et arbejde som dørmand på en comedy club.

»Denne tid på året ville jeg stå udenfor og fryse røvballerne af«, siger Elba, mens publikum bryder ud i latter. »Jeg joker ikke. Men det var et fint job, jeg fik nogle gode kontakter. Og med det mener jeg, at jeg solgte weed«.

Elba tog til flere castings uden held, og hans mor ringede bekymret fra London og bad ham om at finde en backup-plan. Det var først, da Elbas søster nogle år efter tog ham med til det afdøde idols, rapperen Biggie Smalls, mindehøjtidelig, at et lys gik op for den håbefulde skuespiller.

Han beskriver, at det var som at »være på et voksmuseum med voksfigurer, der røg hash. Det var så surrealistisk. Jeg kan huske, jeg tænkte, at hvis det var muligt for mig at stå i det her rum lige nu, så var alt muligt. Så jeg besluttede mig for ikke at give op på mine drømme. Få år efter fik jeg en audition til en lille pilotserie kaldet ‘The Wire’. Og nu er jeg i den bygning, hvor tv startede, i den by, hvor hiphop startede, og jeg er vært på ‘Saturday Night Live’«.

Udover åbningsmonologen leverer Elba tre underholdende sketches i aftenens show, hvor han i bedste Hulk-stil ufrivilligt forvandles til en hidsig Cecily Strong, da han bliver sat i konfronterende situationer – som når der er fejl i prisen på den skjorte, han vil købe i tøjbutikken, eller når han beder de feststemte naboer om at skrue ned for musikken.

Idris Elba er snart aktuel i komedieserien ‘Turn Up, Charlie’, der kan ses på Netflix fra 15. marts.

Læs også: Disse serier skal du streame i marts – dobbelt Idris Elba, Serial-opfølgning og nyt fra Ricky Gervais

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af