Cut Copy – episk juleafslutning

Cut Copy – episk juleafslutning
Foto: Arkiv

Der var trods alt ingen nissehuer at spore, men en god portion snapsebranderter og et enkelt sæt blinkende djævlehorn beviste, hvorfor en december-fredag er en ganske taknemmelig aften at give koncert, hvis bare ens musik er i den nogenlunde dansable ende af spektret. Og det må siges at være tilfældet for de australske drenge i Cut Copy, der leverede en intens og solid omgang electropop for det udsolgte Lille Vega.

Åbningsnummeret ’Free Your Mind’ fra gruppens nye album af samme navn har med sit fabelagtige pianohook kvaliteten til at gøre enhver gammel og tandløs pill-popper i bøllehat og Millwall-trøje nostalgisk efter de glade rave-dage i 1989. Folk var kommet for at danse, og det fik de i den grad lov til af bandet, der velvilligt tonsede derudaf.

Læs anmeldelse: Cut Copy ‘Free Your Mind’

Man kan indvende, at den 80’-fascinerede synthpop som Cut Copy er eksponent for er lige lovligt tilbageskuende, og på plade lyder gruppens tidlige materiale måske en anelse af sin (retro)tid, men live er sangene ikke til at skyde igennem.

En euforisk version af ’Take Me Over’ startede en bølge af akavede men eksalterede bevægelser gennem publikum, der fortsatte lige indtil kulminationen med ekstranummeret ’Lights and Music’. Det var sidste stop på Europa-touren for Cut Copy, der dermed kan flyve hjem til Melbourne på juleferie med visheden om, at selv om de efterhånden har været i gang i 12 år, så kan de stadig regne med en varm omfavnelse fra festens halvsnalrede onkel, København.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af