Smukfest aflyser: »Det er ufatteligt trist«

Smukfest aflyser: »Det er ufatteligt trist«
Smukfest.

Smukfest har siden gårsdagens udmelding forsøgt at vurdere, hvorvidt det på nogen måde ville være muligt at rykke årets festival fra august til en senere dato, hvor Mette Frederiksens forbud mod større forsamlinger ikke gælder.

Men selvom der kortvarigt var et (meget) spinkelt håb, må festivalen nu erkende, at Smukfest 2020 ikke realistisk set kan udskydes til et senere tidspunkt.

»Det er ufatteligt trist, at det bliver sådan, ikke bare for arrangementet i sig selv, men også for de mange klubber og organisationer, der baserer en del af deres økonomi på at arbejde for Smukfest«, siger formand Poul Martin Bonde i en pressemeddelelse.

»Aflysningen rammer også vores gode samarbejdspartnere fra erhvervslivet og alle de musikere, lyd- og lysfolk, der i forvejen er hårdt pressede af hele Covid-situationen. Endelig vil det selvfølgelig også kunne mærkes i Skanderborg, der må undvære områdets største fest- og kulturevent i år«.

Stort set alle de store sommerfestivaler, herunder Roskilde Festival, NorthSide, Tinderbox, Heartland, Musik i Lejet og Copenhell har dermed officielt aflyst i kølvandet på gårsdagens udmelding.

Smukfest opfordrer alle billetindehavere til at holde på deres billet, der nu vil gælde til 2021, så festivalens økonomiske grundlag ikke trækkes væk under dem. Det vil dog også være muligt at få sin billet refunderet – yderligere information herom følger over de næste dage, skriver festivalen.

Smukfest 2021 løber af stablen 1.-8. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af