Ny trailer for Netflix-serien ‘Dear White People’ spidder »post-racial« USA på kornet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2017 tegner til at blive året, hvor det yngre, sorte Hollywood for alvor slår igennem med filmiske hudfletninger af racefordomme og aktuelle samfundspolitiske problematikker i hjemlandet, leveret via syngende samtidssatire frem for mere traditionelle, tilbageskuende historiske film og serieeposser.

I sidste måned fik vi Jordan Peeles veloplagte og svært originale racehorror ’Get Out’, og den 28. april har Netflix premiere på serien ’Dear White People’, der allerede har genereret enorm buzz over there, hvor den – som man tidligere har kunnet læse om her på siden – er blevet anklaget for at fremme racisme mod hvide.

’Dear White People’ er skaber Justin Simiens serie-spinoff af hans egen eponyme og ligeledes kontroversielle indiefilm fra 2014, inspireret af en autentisk episode, hvor rige, hvide studerende rundt om i USA holdt udklædningsfester med blackface som tema.

I serien følger vi blandt andre den sorte studerende Samantha White (Logan Browning), som på det fiktive eliteuniversitet Winchester går i rette med sine medstuderendes ’white privilege’ igennem universitetsradioens æter. Det afføder ikke overraskende voldsomme reaktioner fra både hvide og sorte studerende. »Det her universitet er blevet en krudttønde af raceuroligheder!« klager skolens sorte rektor, og selv Samanthas »os og dem«-principper udfordres i takt med at fronterne trækkes op.

Der er sjældent den sag, der er helt sort og hvid.

‘Dear White People’s første sæson kan ses på Netflix fra den 28. april.

 Læs også: Netflix-serie kritiseres for racisme mod hvide – instruktøren tager til genmæle

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af