Har Team Daenerys en chance mod Cersei? Her er dragedronningens muligheder

Har Team Daenerys en chance mod Cersei? Her er dragedronningens muligheder
Euron og Cersei.

The War of Five Kings er blevet til krigen mellem to magtfulde dronninger, når kampen om tronen og King’s Landing omsider står for døren i næste afsnit. Og på papiret ligner det en særdeles uretfærdig kamp.

Cersei har både fæstningen, der kan holde massive hærmasser stangen i timevis – selv med ganske spartansk bemanding som i sæson 2’s ‘Battle of Blackwater’. Og så er Lannister-tyrannen ikke engang i undertal.

Med Euron Greyjoys flåde, der kan yde luftstøtte fra Blackwater Bay, og 20.000 veludhvilede og notorisk toptrænede lejesoldater fra The Golden Company såvel som resterne af Lannister-hæren til at bemande murene, er Cersei i markant overtal – særligt efter at have massakreret Daenerys’ flåde og nedlagt Rhaegal i forrige afsnit.

Lægger man oceanerne af Wildfire, som er i Qyburns besiddelse – og sandsynligvis kommer i spil i tilfælde af, at visse dele af Flea Buttom bliver overløbet – oven i ligningen samt de nye armbrøster, der vil gøre det vanskeligt for Drogon at nærme sig King’s Landing uskadt, ser det virkelig sort ud for Team Targaryen.

Men der er selvfølgelig også en række ting, der taler for despoten Cerseis længeventede afsættelse og død. Hun er ikke bare kørt i stilling som en blockbuster-superskurk, der fortjener at dø. Hun har også en række udsatte flanker. Vi ser nærmere på de væsentligste her.

Tycho Nestoris (Mark Gatiss) og Cersei i sæson 7.

1. Hvis Cersei mister støtten fra The Iron Bank, er hun fortid

Det føles som lang tid siden, men i sæson syv indgik Cersei en alliance med den mest magtfulde finansielle institution i ‘Game of Thrones’. The Iron Banks udsendte, Tycho Nestoris, var egentlig på vej til King’s Landing for at opkræve Tywin Lannisters massive gæld, inden han ville annoncere bankens støtte til Daenerys – det stærkeste kort i kampen om tronen.

Cersei fik dog overtalt ham til det modsatte, da hun med Jaimes hjælp plyndrede Highgarden og fik betalt sin fars gæld på nul komma fem som en sand Lannister. Nestoris indvilligede i at udbetale et nyt lån til dronningen, som siden har finansieret hendes opkøb af de sagnomspundne soldater fra The Golden Company.

Men har hun allerede modtaget al guldet fra The Iron Bank? Hvis banken lægger sig imellem og stopper udbetalingen, så lugter det langt væk af problemer. Vi har efterhånden hørt så mange gange, at The Golden Company aldrig har brudt en kontrakt, at det næsten virker som et setup, der bare venter på at ske.

Bron har allerede regnet ud, at Cersei ikke kan betale sin gæld og dermed skiftet side. Det virker ikke usandsynligt, at hans opportunistiske medlejesoldater også ser deres snit til at følge trop.

2. Daenerys’ nye allierede

Det var ikke just opløftende, da Daenerys gennemgik sine planer om at overtage King’s Landing med sine chefstrateger i Winterfell. Halvdelen af hendes Unsullied er døde, halvdelen af støtterne fra Norden og the Vale er ligeledes borte, mens størstedelen af Dothrakierne er blevet udryddet.

Det blev dog – ganske kort – nævnt, at nye allierede har tilsluttet sig Daenerys. Som vi ved, har Yara Greyjoy genindtaget The Iron Islands i dragemoderens navn, og man kunne håbe, at vi får lov at se hende gå hoved mod hoved med Onkel Euron. Endnu mere interessant var det dog, da Varys meddelte, at en ny prins har meldt sig på banen i Dorne.

Dorne har generelt været en ærgerlig størrelse i serien, og det er nok tvivlsomt, hvor mange styrker denne prins kan byde ind med, da hans slægt er svundet bort, efter Oberyn Martells død ved Trial by Combat sendte riget på randen af borgerkrig.

Fans af bøgerne har dog allerede teoretiseret, om der er tale om en variation over bogkarakteren Quentyn Martell, der er arving til Dorne og bliver sendt på en omfattende mission for at vinde Daenerys’ hånd efter en gammel ægteskabsaftale mellem Targaryen og Martell.

Selvom det måske er en kende sent at introducere så væsentlig en figur, er der ingen tvivl om, at Daenerys får brug for alle de allierede, hun kan samle.

Peter Dinklage i ‘Winterfell’.

3. Skabte Tyrion splid i elskoven mellem Euron og Cersei?

Tyrion forsøgte desperat at appellere til Cerseis følelser, da han gik helt frem til porten ved King’s Landing for at tale hende til overgivelse. De færreste af os forventede, at det ville lykkes, og det – samt Tyrions blinde tro på Cerseis tidligere løfter og modvilje mod at afsætte Daenerys – har hensat den ellers lynende intelligente Hand of the Queen til en ærgerligt godtroende spiller.

Flere fans har dog teoretiseret, at der måske var en dybere mening med Tyrions forsøg på at tale til Cerseis kærlighed til sine børn. I talen afslører dværgen nemlig, at han kender til søsterens graviditet – og den afslørede hun først for Euron få scener forinden, da hun overbeviste ham om, at barnet var hans.

Det store spørgsmål er så om den hovmodige pirat lægger to og to sammen og regner ud, at barnet blev undfanget, før han selv kom ned under Cerseis royale lagner. Serien har ikke just lagt op til så stor tankevirksomhed fra Pilou Asbæks søulk, siden han indtog scenen i ‘Game of Thrones’.

Aryas heltedåd under ‘Battle of Winterfell’.

4. Arya, Arya, Arya

Selvfølgelig! Snigmorderen over dem alle er på vej til King’s Landing for at stryge de sidste to navne på hendes liste, The Mountain og Cersei. Førstnævnte overlader hun (forhåbentligt) til sin garvede rejsemakker The Hound, så vi kan få den længeventede Cleganebowl, men Cersei virker oplagt.

I sin tid i King’s Landing i første sæson boede Arya i The Red Keep. Det var her, hun fandt en hemmelig passage under borgen, da hun jagtede katte som del af sin fægteoplæring. I kombination med Aryas faceless skills virker det, som om hun har sig en direkte rute til Cerseis kammer.

Kan den unge Stark klare ærterne to gange på én sæson? Det ville måske virke en anelse antiklimatisk, men muligheden er der bestemt – og det ville også være underligt, hvis Arya ikke tager sine hamskifterevner i brug i det endelige opgør.

Læs også: De største spørgsmål efter ‘Game of Thrones’ afsnit 4 – fra Varys’ plan til Jaimes mission

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ afsnit 4 – følelsen af ubehag vokser støt

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold