Top Tracks: Her er ugens ni bedste nye sange

Stærke tracks fra Deerhunter, Deafheaven og talenter som Dej Loaf, Nimmo og Steven A. Clark.

1. Deerhunter ‘Snakeskin’

’Snakeskin’ er førstesinglen fra alterna-rockernes kommende syvende album ’Fading Frontier’. Bradford Cox fører selvsikkert an og leverer vokallinjer med en drævende attitude oven på det tilpas tilbagelænede groove, der alligevel leveres stramt og med attitude. Der er ikke et reelt omkvæd, og de sidste to minutter (hvilket næsten udgør halvdelen af nummeret) er en forlænget coda, hvor guitaren træder i baggrunden til fordel for synthesizer og diverse effekter, der giver afslutningen et mere stemningsfuldt, syret og mørkt præg.


2. Neon Indian ‘Slumlord’

Det er fire år siden Alan Palomo, der udgør Neon Indian, sidst udgav noget. Den tidligere repræsentant for chillwave-genren viste reggae-indflydelser på sin seneste single, ’Annie’, men har på ’Slumlord’ skruet op for funken og sammensat en skamløst catchy, elektronisk popsang. Introens spacy synthesizer i free time peger umiddelbart på noget andet, men så snart den finder rytmen og beatet sparker ind, må man som lytter overgive sig. Det er en fest, som går on and on.


dej_loaf2

 

3. Dej Loaf ‘You Don’t Know Me’

Et co-sign af Drake og så steg Dej Loaf og hendes morderiske ‘Try Me’ ellers til vejrs i hiphop-verdenen. Detroit-rapperen har næsten lige udgivet debut-ep’en ‘#AndSeeThatsTheThing’, men er nu tilbage med to friske tracks produceret af DDS, der også stod bag gennembrudshittet. ‘I Got Problems’ kan du høre på Soundcloud, men det stærkeste af de to er ‘You Don’t Know Me’, der blandt andet kredser om den nykomne berømmelse og rapperens opvækst på Mack Avenue i Detroit. Igen er det fascinerende kontrasten mellem det bløde og det hårde: En trap-produktion med melankolsk klaver og Loafs stemme, der næsten er lillepige, men med følelser og et ordforråd, der ikke er for børn.

Sponsoreret indhold
»En natur-nørd fanget på stenbroen«
Sara Hjort har brug for en solid dosis naturnørderi og små, pippende strudseunger i sit tv. Hør om den danske skuespillers tv-cravings her.
Soundvenue 1 / 3 Soundvenue