James Blakes natkørsel er fyldt med glitchy melankoli i videoen til den nye ‘If the Car Beside You Moves Ahead’

James Blakes natkørsel er fyldt med glitchy melankoli i videoen til den nye ‘If the Car Beside You Moves Ahead’
James Blake på Roskilde Festival. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

I 2016 greb James Blake os med det dramatiske album, ‘The Colour in Anything’, og han er så småt begyndt at røre på sig igen. Han optrådte sidste år på Kendrick Lamars mesterlige ‘Damn’, og siden har han både udgivet et rørende Don McLean-cover, bidraget til ‘Black Panther’-soundtracket og endda givet os nogle spritnye solonumre live.

Nu giver han os så endelig en ny single, der muligvis kan være at finde på et kommende album. ‘If The Car Beside You Moves Ahead’ har al den melankoli og vemodighed, som man kender Blakes elektroniske artpop så godt for. Der er dog her knap så meget til stede af hans popside, og det elektroniske er mere eksperimenterende og glitchy end før.

I musikvideoen understøttes sangens melankoli af en billedside, hvor Blake kører igennem nattens mørke i sin bil. Byens og motorvejens mange lys bliver tilsammen et uoverskueligt sanseindtryk, der kunne ligne noget fra science fiction-film som ‘Tron’ eller ‘Rumrejsen år 2001’. På den måde gør videoen ganske smukt, at vi bliver distanceret fra noget, der ellers er hverdag for langt de fleste af os.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af