Trine Dyrholm-film er Danmarks Oscar-kandidat

Trine Dyrholm-film er Danmarks Oscar-kandidat

Peter Schønau Fogs ‘Du forsvinder’ skal forsvare Danmarks Oscar-ære. Hans drama med Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist er netop blevet indstillet som den danske Oscar-kandidat til kategorien for bedste udenlandske film ved den store prisuddeling 4. marts næste år.

Filmen slår således Henrik Ruben Genz’ tragikomiske periodedrama ‘Gud taler ud’, som får premiere i næste uge, og Fenar Ahmads succesrige ‘Underverden’, som var de to andre indstillede kandidater.

‘Du forsvinder’ handler om lærerinden Mia (Trine Dyrholm), hvis mand Frederik (Nikolaj Lie Kaas) begynder at foretage overilede handlinger som følge af en svulst i hjernen. Sammen må parret kæmpe for at holde sammen på deres ægteskab, der bliver sat yderligere på prøve, da Mia forelsker sig i advokaten Bernard (Michael Nyqvist), der forsvarer Frederik i en svindelsag.

Læs også: KOMMENTAR – ‘Du forsvinder’ er det rigtige Oscarvalg, men den har ikke en chance

Alene i Norden får ‘Du forsvinder’ skarp konkurrence i kampen om de fem nomineringspladser. Ruben Östlunds Guldpalme-vinder ‘The Square’ skal repræsentere Sverige, mens Joachim Triers science fiction-horrorfilm ‘Thelma’ repræsenterer Norge. Og så kandiderer Angelina Jolie for Cambodja.

Filmen er blevet udvalgt af syv brancherepræsentanter, blandt andet Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen, der repræsenterede Danske Filmkritikere. Herudover består gruppen af instruktør Anders Refn, fotograf Jan Weincke, producent Tivi Magnusson, biografejer Mette Schramm og Det Danske Filminstitut-repræsentanterne Claus Ladegaard (formand) og Marianne Moritzen.

Næste skridt i processen er, at Oscar-akademiet inden jul indsnævrer feltet til en shortlist på ni film. Derefter bliver de fem udvalgte offentliggjort sammen med alle de andre kategorier 23. januar.

Læs også: ’Du forsvinder’-instruktør – »Ambitionen var at lave en film, version 2.0«

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold