Future gør stripklubben til sit eget kongerige på endnu en strålende udgivelse

Future gør stripklubben til sit eget kongerige på endnu en strålende udgivelse

Future genopfinder ikke sig selv på ’Purple Reign’, men nøglen til hans seneste succes har heller ikke været nytænkning. Tværtimod, faktisk. Siden det ujævne og lidt overpolerede popalbum ’Honest’ fra foråret 2014 har han trukket sig tilbage til det, han kender bedst: Mørk, deprimeret hostesafts-trap, der oser af stripklub og bedøvende drugs.

Det har resulteret i en genial mixtape-trilogi (’Monster’, ’Beast Mode’, ’56 Nights’), et af sidste års bedste rapalbum (’DS2’) og noget så usandsynligt som et fællesmixtape med Drake, hvor den canadiske rapper blev godt og grundigt overstrålet.

Der er altså ikke stor grund til at ændre sig, og det gør Future virkelig heller ikke. Der er ikke en eneste gæst her, og produktionerne kommer fortsat fra den etablerede garde af Atlanta-auteurs omkring Metro Boomin’, der (som på mange af de seneste Future-udgivelser) agerer executive producer på projektet.

Samtidig ligner balladerne ’Purple Reign’ og ’Perkys Calling’ ’DS2’-tracket ’The Percocet & Stripper Joint’, ’Bye Bye’ lyder som tidligere Zaytoven-samarbejder som ’Colossal’ og ’Real Sisters’, og ’Inside The Matress’ er en poleret version af hittet ’March Madness’. Det her er lyden af en kunstner, der reproducerer sig selv på højere og højere niveau. Ingen gæster, ingen pophits, ingen nye venner.

Samtidig er der også små variationer i lyden, der bliver tydeligere, jo længere tid man bruger med mixtapet: De ovennævnte ballader har en øm, melodisk side, der næsten minder om ’Honest’-kærlighedssangene, og ’Run Up’ blander Futures mumlede, hypnotiske flow med en fordrejet DJ Mustard-minimalisme til fantastisk effekt. ’Wicked’ og ’Inside The Matress’ er til gengæld euforiske trap-tracks, der har en umiddelbar virkning, der ikke har været tilstede i Futures musik de seneste to år.

Og måske er det forskellen: Stripklubben er ikke helt så tilrøget og humøret ikke helt så sort. Når Future rapper »drug dealers and strippers they in my entourage« på ’No Charge’ lyder det som en temasang til, når han ankommer til klubben som en fyrste med hele sit hof. Derfor passer titlen ’Purple Reign’ også: Før flygtede Future ind på stripklubben og væk fra sine problemer. Nu holder han hof derinde – det her er stripklubben som imperium.

Læs også: Vi kårer: De 10 bedste hiphop-mixtapes i 2015

Future. ''Purple Reign''. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af