Jaden Smith udsender ny single – se videoen til den æteriske ‘Fallen’

Når Jaden Smith ikke begår sig i musikkens miljø, er det som regel i mode- og skuespillerverdenen, han trækker overskrifter. Men Will Smiths unge søn har flere gange vist sig som et multitalent, hvis kreative bæger ser ud til at flyde over af bar skabertrang, og det gør sig nu gældende igen.

Smith har nemlig udsendt en dugfrisk single ved navn ’Fallen’, der med rette kan kaldes for blandt hans mest ambitiøse og stilsikre skæringer til dato. Han har før udgivet musik, senest ep’en ’This Is the Album’ fra sidste år, men ’Fallen’ markerer en mere afklaret og ambitiøs lyd, end man er vant til at høre fra Smith.

Over æterisk produktion svælger ’Fallen’ sig i et luftigt r’n’b-lydspor, hvor Smith både synger og rapper på nedtonet manér, mens billedsiden udspiller sig i en øde western-by. Rapperen ser flere gange ud til at lide af et maveonde, der får ham til at kaste sort væske op, mens lyrikken går på kærlighed.

Som en mindre detalje dukker Kid Cudis debutalbum, ’Man on the Moon’, op flere gange i musikvideoen, hvilket ikke burde komme som den store overraskelse, da det var Cudi selv, der bragte en premiere på videoen over Twitter. Smith har tidligere medvirket i Cudis musikvideo til ’Surfin’’.