Året ifølge Chinah: »Der blev fældet en lille tåre, da Isak og Even kyssede for første gang i ‘Skam’«

Året ifølge Chinah: »Der blev fældet en lille tåre, da Isak og Even kyssede for første gang i ‘Skam’«
Chinahs Fine Glindvad. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag giver vi ordet til Chinah, som har haft et bragende 2016. Trioen udgav debut-ep’en ‘Once the Lights Are On’ (som vi kårede til årets sjettebedste danske udgivelse), spillede på Spot og Roskilde Festival og sluttede året af med æren af at blive kåret til P3-Talentet.

Hvad vil I især huske 2016 for?
»For os har 2016 været et helt særligt år. Det var året, hvor vores lille band endelig fik lov at leve, og vi har haft nogle oplevelser sammen, som vi er dybt taknemmelige for. Vi har haft vores første koncertsommer, udgivet vores første ep og spillet vores første headliner-koncerter«.

Hvilken live-oplevelse husker I særligt?
»Vores største live-oplevelser i år var på Roskilde Festival. Det var en kæmpe stor oplevelse for os selv at spille, men vi havde også nogle kæmpe store oplevelser som publikum i løbet af festivalen. Selv om vi havde set Tame Impala før, stod deres koncert frem som noget helt særligt. Vi havde det også fedt til Blood Orange og James Blake«.

Hvis I skulle give ét album fra 2016 videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»Det er et svært spørgsmål. Der er mange album, vi godt kunne tænke os at nævne, eksempelvis Blood Oranges ’Freetown Sound’ og Frank Ocean ’Blonde’. Hvis vi kun skal vælge ét, vil vi vælge Rihannas ’Anti’, som for os både er virkelig god sangskrivning, interessante produktioner og vigtigst af alt en nuancering af ens forståelse af popmusik i 2016«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Årets største skuffelse?
»Da vi udgav ‘Can’t Remember How It Feels’ og den ikke var på listen over ugens bedste numre i Soundvenue…«

Hvilken film/serie fældede I en tåre til?
Fine: »’Sauls Søn’ påvirkede mig meget. Især slutscenen er ret intens. Og så blev der vist også fældet en lille tåre, da Isak og Even kyssede for første gang i ’Skam’«.

Hvilken trend fra 2016 skal vi bare glemme hurtigst mulig?
»Fremmedfrygt er nok den tendens fra 2016, vi allerhelst håber vil blive glemt snart, selv om det nok er tvivlsomt at kalde det en trend… Udover det har det taget lidt overhånd med store mediestunts i forbindelse med albumudgivelser, og så er vi lidt trætte af streamingtjeneste-krigen med eksklusive udgivelser og pres af priser«.

Hvem ’Skam’-karakter minder I mest om?
Fine: »Jeg tog Politikens ‘Skam’-test på et tidspunkt, og der blev jeg ingen mindre end Svend Brinkmann«.

Hvilken person håber du, vi hører mindre til i 2017?
Simon K: »Min klagende overbo som ikke er tilfreds med at høre på alle vores ufærdige Chinah-skitser«.

Læs også: Vi kårer: Årets 15 bedste danske album

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af