»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Benal drager på danmarksturné – spiller 12 koncerter til foråret

Benal drager på danmarksturné – spiller 12 koncerter til foråret
Benal
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Benal har tidligere annonceret en koncert i Store Vega til april 2018, men nu afslører den elektroniske rapduo, at de faktisk planlægger at rejse hele landet rundt på turné.

Turneen er 12 stop lang, hedder ‘Kædedanstour’, og kommer i kølvandet på gruppens stærke album ‘Hvis det virkelig er vigtigt‘, der udkom i september. Benal har også netop vundet P3 Guld-prisen til et show, hvor de samtidig leverede aftenens stærkeste performance.

Udover at være ekstremt innovative musikere, har duoen også gjort sig bemærket med ret så excentrisk sprogbrug, hvilket de også viste, da de gav et særdeles skævt interview i Standard – Soundvenues hiphop-podcast forud for albumreleasen. Dén sproglige ekvilibrisme skinner endnu engang igennem i de to Benal-halvdeles udtalelser om turnéen:

Benjamin: »Vi vil gerne helt tæt på den lille lytter. Så tæt, at vi kan høre åndedrættet og se den lille halspulsåre dunke, når der bliver løjet. Det er ikke så meget, at der bliver løjet. Det er mere løgnen i sig selv«.

Albert: »Kædedans er en dejlig måde at vise sine følelser på. Drømmen er at kysse en fuldblods-drag queen direkte i sjælen, midt på scenen til en hiphopkoncert, velvidende at vores gennemsnitlige sidelæns-kaset fan begynder at få det mærkeligt, men samtidig spreder der sig en følelse af varme omkring de eurogene zoner«.

Benal – Kædedanstour:
6/4: Forbrændingen, Albertslund
7/4: Elværket, Holbæk
12/4: Store Vega, København
13/4: Skråen, Aalborg
14/4: Train, Århus
19/4: Posten, Odense
20/4: Kulisselageret, Horsens
21/4: Godset, Kolding
26/4: Gimle, Roskilde
27/4: Tøjhuset, Fredericia
28/4: Bygningen, Vejle
4/5: Stars, Vordingbo

Læs interview: Benal har fundet deres helt egen plads i dansk hiphop