Top Tracks: Her er ugens syv bedste nye sange

Med Rihannas skrappe banger, danske Communions og en guddommelig smuk single fra Jamie xx.

1. Jamie xx feat. Romy Madley Croft ‘Loud Places’

Sidste års ‘All Under One Roof Raving’ var en genial hyldest til den britiske klubkultur, men ‘Loud Places’ er måske alligevel det bedste solonummer, Jamie xx endnu har udgivet. En tåreperser med The xx’s Romy på gæstevokal, der med gospel-feel, klagende guitar og intimt tingeltangel er et dybtfølt udråb til en udkåren, der mener at kunne klare sig bedre selv. Produktionen er soveværelsesvarm, men samtidig storladen i sin egen emotionelle ret.

Og så er Romy altså exceptionel her. I en tekst, der næsten ikke er til at bære:

»I got to loud places / to search for someone / to be quiet with / who will take me home / you go to loud places / to find someone who / will take you higher than I took you / didn’t I take you to / higher places you can’t reach without me«.

Fra Jamie xx’s kommende solodebut ‘In Colour’, der netop er blevet afsløret til at udkomme den 1. juni. Det bliver en god koncert på Roskilde Festival, så er det sagt.

Hør flere af ugens bedste sange på de følgende sider – fra blandt andet Rihanna og Shamir. 

Annonce
Soundvenue 1 / 7 Soundvenue