Her er ALT, hvad vi ved om Drakes kommende album ‘Scorpion’

Her er ALT, hvad vi ved om Drakes kommende album ‘Scorpion’
Drake i Royal Arena.
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue
Drake udgiver 'Scorpion' i løbet af juni, men vi ved stadig stort set intet definitivt om albummet. Vi har snust lidt til ledetrådene og kommer her med et bud på, hvad vi måske kan forvente af udgivelsen.

Musikken

Der er stadig intet nyt om en trackliste. Ja, sågar er ingen af de mange tracks vi har hørt i år officielt blevet bekræftet som tracks fra ‘Scorpion’. Det tætteste på er ‘I’m Upset’, der blev delt på Drakes Instagram med ordene »Anyways… back to this album… new single out now!« og har silhuetten af en skorpion som artwork. Så den virker i det mindste relativt sikker.

Vi har intet hørt fra Drizzy selv om, hvorvidt ‘God’s Plan’, ‘Diplomatic’ Immunity’ eller ‘Nice For What’ vil være at finde på ‘Scorpion’. Ej heller om hvorvidt diss-tracket ‘Duppy Freestyle’ er på det kommende album, men vi regner kraftigt med, at det ikke vil optræde. Det giver ikke meget mening, nu hvor beefen med Pusha-T efterhånden er slut… eller er den?

Så er der også det næsten ét år gamle track ‘Signs’, der udkom noget tid efter Drakes seneste album (sorry, jeg mener playliste) ‘More Life’. ‘Signs’ lød med sit tropiske beat også meget som et track, der kunne have været på ‘Views’ eller ‘More Life’. Det mest sandsynlige er nok, at Drake lader denne forblive en single på egen hånd.

Men hvordan er Drakes lyd så for tiden? På ‘Diplomatic Immunity’, ‘God’s Plan’ og ‘I’m Upset’ er det en meget nedbarberet, gimmick-fri lyd, der især på de to førstnævnte lyder som Drake anno 2011-2013. ‘Nice for What’ stikker meget ud, både med sit artwork, sin særprægede video og et Lauryn Hill-samplende beat, der nærmest lyder af Kanye Wests tidlige materiale. Flere sange i den stil på ‘Scorpion’ ville uden tvivl være forfriskende.

Samarbejdspartnerne

På Drakes Scorpion-bomberjakker står der »Executive produced by Noah ’40’ Shebib & Oliver El-Khatib«. Dette team producerede også ‘More Life’, og 40 har været involveret i alt, Drake har udgivet siden 2009.

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli

Derudover har Cardo, Yung Exclusive, Boi-1da, Brongers, Murda Beetz, Blanqmild, Corey Litwin og Oogie Mane produceret de nylige tracks fra Drake. Vi ved dog som sagt ikke hvilke af disse tracks, der ender på ‘Scorpion’. Vi har derimod ret god grund til at føle os sikre på, at Noel Cadastre aka OVO Noel er involveret i et eller andet led i produktionen. Cadastre, der tit har ageret lydtekniker for Drake, ses med her:

Derudover har Playboi Carti-produceren Pi’erre Bourne sagt, at han producerer tracks til Drakes næste album – han sagde dog dette flere måneder inden, Drake selv annoncerede ‘Scorpion’.

Så er der jo også det evige spørgsmål om features. Drake har selv delt features ud til højre og venstre på det seneste – både til etablerede navne som N.E.R.D. og Migos og nyere stjerneskud som Lil Baby og BlocBoy JB. Men alt, Drake har udgivet siden ‘More Life’, har været helt frit for features. Prøver Drake mon at overtage J. Coles rekorder for mest streamede album uden features?

Æstetikken

Drakes marketing op til ‘Scorpion’ har visuelt været meget svært at finde en rød tråd i. Bomberjakkerne, skorpionsilhuetten og de gotiske bogstaver har indikeret en mere hårdfør stil end tidligere. Samtidig har der været videoer med velgørenhed, kendte filmstjerner og… ja, man iscenesætter ikke sig selv som hårdfør ved at optræde i en Soul Train-pastiche.

Der er ingen tendens eller noget gennemgående udtryk – og måske er det netop tendensen. Det følger jo i fin forlængelse af ‘More Life’, hvis udtryk var bevidst usammenhængende, hvilket jo netop var årsagen til, at Drake kaldte det en playliste frem for et album.

Det siger da også noget enormt om Drakes kulturelle tilstedeværelse, at han kan være så populær, uden at han påtager sig noget bestemt image. Navnet ‘Drake’ tiltrækker flere end nogen form for selviscenesættelse ville kunne. Drake har muligvis bare ikke brug for en æstetik længere.

Udgivelsesdatoen

I april annoncerede Drake ‘Scorpion’ på Instagram med ordene »June Twenty Eighteen«. Album udkommer typisk om fredagen, så vi skal vist bare tjekke hver fredag for at se, om Drake udgiver et album, hvis der ikke er udmeldt noget mere specifikt. Eller hvad?

Nej, måske kan vi rent faktisk regne os frem til hvilken dato, der er mest sandsynlig. For der var to ting, Drake ikke havde forudset, der gør det lidt usikkert, om vi får det i juni alligevel. Det ene er, at Kanye West meldte ud, at der udkommer nye G.O.O.D. Music-album de fire første fredage i juni. Det andet, Drake ikke kunne have forudset, var, at han ville ende i en rimelig stor beef med Pusha-T, der tilfældigvis er præsident for G.O.O.D. Music.

Drake har vist ikke rigtig lyst til at fortsætte den beef, og oven på Pusha-T’s meget hårde diss-track ‘The Story of Adidon’ forstår man godt, hvis Drake vil træde forsigtigt. Det mest sandsynlige er derfor nok, at han udgiver ‘Scorpion’ efter de her G.O.O.D. Music-fredage er overstået. Det vil sige fredag den 29. juni, men måske han vælger at overlappe med Teyana Taylor den 22. juni?

Hør podcast: Standard #26: Kan Kanye West redde sit ry, og kan Drake redde sin pels?

Sponsoreret indhold