De 20 mest imødesete udenlandske album i 2016

Vores mundvand løber ved tanken om nye album fra Drake, The xx og Haim – og så kigger vi stadig på dig, Frank...
FrankOcean

 

1. Frank Ocean ‘Boys Don’t Cry’

Man må ikke joke, når det gælder et nyt Frank Ocean-album… Så da hovedpersonen i april lagde op til, at et friskt album med titlen ‘Boy’s Don’t Cry’ ville udkomme til juli var der selvfølgelig ingen som regnede med, at Frank selv skulle vise sig at være den ultimative joker. En repræsentant fra hans bagland havde endda bekræftet det…

Men da kalenderen endelig viste juli blev fans jorden rundt mødt af intet andet end tavshed. Ikke så meget som et ord. I maj offentliggjorde Ocean sin første koncert i 2015 til august-festivalen FYF Fest i Los Angeles, men den optræden blev aflyst, og prøver man at strikke trådene sammen er den umiddelbare løsning, at albummet driller. At Oceans perfektionisme ikke er blevet tilfredsstillet, at nogle samples mangler at blive clearet – ja, you tell me!

Alt til side skal man nu tilbage til juli 2012 for at finde udgivelsesdatoen for ‘Channel Orange’, og med sidste års små ledetråde burde (fingers crossed) 2016 være året, hvor den følsomme og nyskabende r’n’b-crooner igen overtager verdensherredømmet. Selv om vi med 100 procent sikkerhed gik og sagde det samme til os selv i starten af 2015…


2. Skepta ‘Konnichiwa’

Grime gjorde comeback i 2015. Ikke at den beskidte London-rap med ét sad på toppen af tronen igen, men en række MC’er såede en masse frø, som lige så stille begyndte at spire med lovning om meget mere i fremtiden. Nye navne som Novelist og Stormzy viste massivt talent (og deres kommende album glæder vi os i den grad også til), men i front stod veteranen Skepta, der med den bragende ‘Shutdown’ ramte en rille af cool, der kun kommer, når planeterne står helt rigtigt.

Skepta startede aggressivt ud, men skiftede midtvejs i karrieren bane til en mere poppet afkørsel, som måske gav succes på hitlisterne, men med tiden ikke føltes rigtig. Sur og in your face: Den 33-årige rapper er nu tilbage i sit rette element, og vi kan ikke vente med at høre, hvad han finder på over et helt album. ‘Konnichiwa’ har ingen fast udgivelsesdato, men er rygtet til at lande i starten af 2016.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 11 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold